“Ik ben gek op de veelzijdigheid van de gitaar”

-Wilco

Over de leraar

Wilco komt uit een muzikaal gezin en kreeg zijn eerste muzieklessen aan de Leiderdorpse muziekschool op 6-jarige leeftijd. Hij behaalde in Leiden zijn VWO-diploma en ging gitaar studeren.

Na zijn studie klassiek gitaar aan het conservatorium in Rotterdam goed afgerond te hebben, vertrok hij voor vijf jaar naar Parijs, waar hij les nam bij Betho Davezac. Hij won de eerste prijs op het concours van de Parijse conservatoria en kwam terecht in de topklas van de befaamde Alberto Ponce aan de Ecole Normale de Musique. Tevens haalde hij zijn solistendiploma aan het Amsterdams Conservatorium. In Sevilla verdiepte hij zich enkele jaren in de flamenco. Naast de gitaar heeft hij arrangeren en ensembleleiding aan het conservatorium in Amsterdam gestudeerd en neemt hij lessen zang en jazzimprovisatie. Wilco treed regelmatig op als solist of in ensembles en heeft aan diverse cd-opnames meegewerkt.

Zijn eerste lessen gaf hij al in zijn jeugd in 1978 aan muziekscholen in Leiderdorp en Voorschoten. Later is hij twaalf jaar gitaar- en toetsendocent geweest aan de muziekschool Bollenstreek. Momenteel geeft Wilco les bij zijn eigen gitaarschool in Leiderdorp en bij BplusC in Leiden.

Je eigen richting vinden

Sommige leerlingen weten heel gericht wat ze willen leren, maar veel beginnende leerlingen hebben nog geen idee van de richting die ze op willen. Anderen vinden het weer leuk om meerdere stijlen te spelen. Bij Wilco kun je makkelijk wisselen van stijl. Dankzij zijn brede ervaring kan hij je zowel met de meest actuele als met oudere muziek helpen. Zo heb je de vrijheid om de muziek van jouw keuze goed te leren spelen. Wilco arrangeert vaak nummers zelf, zodat ze goed aansluiten bij de les. Hij kan dus helpen om je eigen arrangementen of nummers te maken. De beginnende en gevorderde gitarist leert bij hem zo zelf nummers schrijven.

Van lesgever tot bandleider en coach

Wilco geeft zowel les bij de Gitaarschool in Leiderdorp als bij BplusC in Leiden. Hij is leider van gitaarensemble Hambre y Sed die regelmatig in Leiden en omgeving optreedt. Hij coacht verder diverse bands en formeert regelmatig ensembles met zijn leerlingen, zowel met akoestische als elektrische gitaristen in combinaties met andere instrumenten. Veel van de nummers worden door hemzelf gearrangeerd. Hij is een groot voorstander van het samen leren spelen. Hij kan jou uitstekend motiveren om in een band te spelen en natuurlijk om zelf op te treden.

Wilco in beeld

Asturias van Isaac Albéniz,
Hooglandse kerk Leiden 

Enkele sfeerbeelden