Activiteiten

Er is niks leukers dan een geslaagd optreden, alleen of in een groep. Als je jazz, pop, klassiek, latin speelt of liever rockt, er is altijd wel een mooie gelegenheid te vinden om aan mee te doen!

Workshops & Ensembles​

Regelmatig geeft Wilco workshops of organiseert hij samenspeelprojecten.

Het is een geweldige ervaring om samen met anderen gericht naar een doel toe werken en andere spelers ontmoeten. Vaak is er aansluitend een uitvoering

Het is altijd een machtig gevoel als je met soms wel twintig of dertig gitaren samen speelt. Het geluid van zoveel snaren zorgt voor kippenvel!

Popbands

Veel leerlingen hebben via de lessen hun weg gevonden naar popbands. Zelfstandig met vrienden of collega’s of onder begeleiding. Vaste bands die wekelijks repeteren of projectmatig. Wilco is bandleider van popband Red House. Via BplusC kan je je inschrijven voor vaste bands of voor het popschoolproject waarbij je een van de vier lessen bandles krijgt naast je gewone les.

Leerlingoptredens

Als je mee wilt doen is er de mogelijkheid om jaarlijks op te treden. Je wordt dan begeleidt naar je eerste optredens op een podium! Dit zal in de eerste jaren vaak in kleine of grotere groepjes zijn. Veel leerlingen krijgen de smaak te pakken en treden daarna vaker op.

Hambre y Sed

Gitaarensemble Hambre y Sed  bestaat uit 12 enthousiaste spelers die wekelijks repeteren bij BplusC en ook regelmatig optreden.

Plug & Play

Het Plug ’n Play Output festival is een terugkerend evenement  voor elektrische gitaristen. Je wordt op les goed voorbereid, waarna we samen naar  zalen als het Muziek gebouw aan het IJ, De Melkweg, het Amsterdam’s Conservatorium of het Orgelpark om met  grootheden uit de gitaarwereld zoals Adrian Belew, Jan Akkerman of Anton Goudsmit een geweldige happening te creëren. Een enorme ervaring om soms met meer dan 100 gitaristen hier deel van uit te maken!

Concoursen

prijswinnaars-2013-pro-guitarra-concours

Voor gevorderde leerlingen kan het een mooie uitdaging zijn om deel te nemen aan een concours of gitaarfestival. Er zijn vaak verschillende categorieën en je ontmoet anderen waarmee je ideeën kunt uitwisselen. Diverse leerlingen zijn een conservatorium opleiding gaan doen! Leerlingen van Wilco hebben de afgelopen jaren prijzen gewonnen op concoursen als: Egta gitaarconcours, Rijnlands muziekconcours, Internationaal Andrés Segovia jeugdconcours, Concertgebouw gitaar- en compositie concours Pro Guitarra concours en de Gitaardag Houten. Popbands doen mee bij bijvoorbeeld Clash of the Coverbands en de Nobel Award.

Jeremy-Waag-leerling-concours

Schrijf je in en doe mee aan de activiteiten!

Geen zin om direct met lessen te starten? Geen probleem! Stuur ons een mailtje om vrijblijvend naar één van de activiteiten te komen.